08.12.2020

EYYÜP BABAT

İLÇE MÜFTÜSÜ

1981 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hakkari'de tamamladı.

2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hakkari'nin Kaval köyü Camiine İmam Hatip olarak atandı.

2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Mezuniyetinin ardından kısa dönem askerlik vazifesini müteakiben 2014 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine vaiz olarak atandı.

2017 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 3 yıl ihtisas eğitiminin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine vaiz olarak atandı.

2020 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tefsir Anabilim dalında “Kur'an'da Usr ve Yusr kavramları” adlı yüksek lisans tezini tamamlayarak aynı bölümde doktora çalışmalarına başladı. Halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tefsir Anabilim dalında doktorasına devam etmektedir.

Yüksekova ilçe vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan ilçe müftülüğü yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olup 02.12.2020 tarihinde Muradiye İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

İyi derecede Arapça bilmekte olup evli ve 4 çocuk babasıdır.