T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Tuşba Müftülüğü

27.04.2026

Tuşba’da ADEM’lerde Aile Buluşmaları Devam Ediyor.

                                                                  Tuşba’da ADEM’lerde Aile Buluşmaları Devam Ediyor.

Tuşba İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) yürütülen “Değerleriyle Güçlü Ailem” projesi kapsamında ailelere yönelik haftalık seminerler aralıksız devam ediyor.

Proje kapsamında İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Mukaddes Bayhan ve ADRB üyesi Kur’an kursu öğreticileri, her hafta ADEM merkezlerinde kadın kursiyerlerle bir araya gelerek aile kurumunun önemi üzerine sohbetler gerçekleştiriyor.

Seminerlerde aile içi iletişim, çocuk eğitimi, eşler arası anlayış, manevi değerlerin korunması ve toplumun temel taşı olan ailenin güçlendirilmesi gibi önemli konular ele alınıyor.

Katılımcılar, yapılan sohbetlerin hem bilgilendirici hem de rehberlik edici olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getiriyor.

Vaiz Mukaddes Bayhan; güçlü bir toplumun temelinin güçlü ailelerden geçtiğini belirterek, “Değerleriyle Güçlü Ailem” projesiyle aile yapısını korumayı, manevi değerleri canlı tutmayı ve özellikle kadınların aile içindeki rehberlik rolünü desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti.