26.10.2023

İLÇE MÜFTÜMÜZ

DR.EMRAH DEMİRTAŞ

1988 yılında Van'ın Tuşba İlçesi Çitören Mahallesi’nde doğdu. 2006 yılında Van  İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2011 yılında el-Ezher Üniversitesi Şeriat ve Hukuk Fakültesi’ni başarıyla bitirdi. 2013 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden denklik aldı. 2013 yılında Van/Çaldıran İlçesi’ne İmam-Hatip olarak atandı. 2016 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda  “Merğînânî’nin el-Hidâye Adlı Eserinin Hadd ve Kısas Bölümlerinde İmam Şâfiî’ye İsnad Edilen Görüşlerinin Tespiti’’ konulu Yüksek Lisans tezini tamamladı. 2022 yılında “İslâm Borçlar Hukukunda Zamanın Hukukî Tasarruflara Etkisi” konulu doktora tezini tamamlayarak başarıyla mezun oldu. Hocamızın farklı dergilerde yayınlanmış makaleleriyle birlikte Yükseklisans tezi kitap olarak basılmıştır. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2018 yılında başarılı bir şekilde mezun olan hocamız ilçemize vaiz olarak atandı. Bir buçuk yıl vaizlik görevinden sonra İlçe Müftüler sınavında başarılı olarak 04.10.2019 tarihinde Muş/Malazgirt ilçesine Müftü olarak atandı. 09.06.2023 tarihi itibariyle ilçemize müftü olarak göreve başlayan hocamız evli ve üç çocuk babasıdır.