16.05.2024

Dilek: İslam dininin yardımlaşmaya verdiği önemi dünyaya yansıtmış olacağız

Van'da konuşan Diyanet işleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ahmet Dilek, "Vekaletle Kurban Organizasyonu ile İslam dininin yardımlaşmaya verdiği önemi dünyaya yansıtmış olacağız" dedi.

Van İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi iş birliğiyle "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" ile "2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitim Programı" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın akabinde Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık; açılış ve selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Müftü Şık konuşmasında; “İster sünnet deyin, ister vacip deyin, ne derseniz deyin hakikat değişmez. Kurban İslam’ın şiarlarından bir şiardır. Vekaleten Kurban meselesi başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere ciddi organizasyonlarla 150’ye yakın ülkeye vekaleten kurban intikali sağlanıyor. Bizler kurum olarak kendimize güveniyorsak, yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyorsak, bu işten bir çok garip gurebanın faydalanacağına inanıyorsak, aynı zamanda hiç tanımadığımız insanlardan dua alacağımıza vesile olacağına inanıyorsak, o zaman başka yerlerden gelebilecek her türlü ithamlardan manevi bir koruma kalkanı altına alınmış oluruz.” diye ifade etti.

Ardından Yaz Kur’an kurslarına da değinen Şık; Sadece her evde Kur’an’ın nurunun parlamasına vesile olmak yetmez. Her gencimizin, yetişen her ferdimizin, kalbinde de, zihninde de, Kur’an’ın nuru yansısın diye bir gayretin içerisinde olmalıyız.” dedi.

2024 yılı Yaz Kur’an Kursları Sinevizyonu gösteriminden sonra söz alan Diyanet işleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ahmet Dilek, “Kur’an-ı Kerimin esas maksadı bize fıtratımızda var olan hakikatlere kulak vermemizi amaçlayan bir kitabı kerimdir. Sözümüzü sözünüze katarak, gayretimizi gayretinize ekleyerek Başkanlığımızdan ülkemizin en ücra noktasına kadar sirayet edecek bir gayreti bir heyecanı bir bilinci bir amacı bir hedefi tesis etmek gibi bir maksadımız var.

Bir kimse Cenabı hak nezdinde ki kıymetini, itibarını bilmek istiyorsa: Allah’ın kendisini nelerle meşgul ettiğini, kendisini nerede istihdam ettiğine baksın. Diyor. Aslında ne kadar önemli ne kadar bereketli ne kadar şerefli bir iş içerisinde olduğumuzun farkında olmalıyız.

Kur’an hizmetinin ne büyük fedakarlıklar neticesinde bize ulaştığını hepimiz biliyoruz.

Yaz Kur’an Kursları çok önemli bir fırsat zamanı

Kıymetli hocalarım; Yaz Kur’an Kursları çok önemli bir fırsat zamanı. Kur’an Kurslarımıza ve camilerimize gelecek öğrencilerin dini bilgisinin ve şuurunun bu yaz döneminde alacağı eğitimle elde edecek. Dolaysıyla çocuklarımıza dokunmak çocuklarımızdan olabildiğinden fazlasını kurtarabilmek gibi sorumluluklarımız var. Çünkü Peygamber efendimiz (sav) kendisini bir öğretmen ve bir öğretici olarak görüyordu.

Muhterem hocalarım; hedefimiz Türkiye genelinde sizin gayretlerinizle 3 milyon çocuğumuzu Kur’an-ı Kerimle Cami ile buluşturmak ve onların hayatlarında yer aldırtmaktır.” dedi.

2024 Yılı Kurban Vekaleti Organizasyonu hakkında da bilgi veren Dilek, "Türkiye Diyanet Vakfının yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonunu başlatan ve takip eden Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. Başkanlığımızın başlatmış olduğu bu organizasyon evrensel bir yardım seferberliğine dönüşmüştür. Kurban kesiminin ibadetle birlikte ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamak için de önemlidir. Bu organizasyonu ne kadar evrensel ölçeğe ulaştırabilirsek, o kadar ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamış ve İslam dininin yardımlaşmaya verdiği önemi de dünyaya yansıtmış olacağız. 2023 yılında 750 bin hisse 34-35 milyon insana ulaşmış bir el demek." dedi.

“Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Vekaletle Kurban Organizasyonunun daha fazla kitlelere ulaştırabilmek amacıyla kıymetli hocalarımdan isteğim ve temennim sosyal medya platformlarından da yararlanarak yapılan bu hayri çalışmanın daha geniş kitlelere ulaştırmaya ve duyurmaya çalışalım. Yüce Rabbimiz şimdiden yapacağınız bu çalışmayı kolaylaştırsın.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programa İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri ile din görevlileri katıldı.