13.03.2024

Van’da göreve yeni başlayan din görevlileri için tören düzenlendi

Van'da göreve başlayan din görevlilerine "Cübbe-Sarık Giydirme Merasimi" yapıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, yeni atanan din görevlileri ve aileleri katıldı.

Din görevlilerine hitap eden Van İl Müftüsü Dr. Şık, din görevlilerine hayırlı olsun dileklerini ileterek şöyle konuştu: "Görevimizi yürütürken temel hedefimiz toplumun her kesimine dini ve insani hizmetlerimizi ulaştırmak olmalıdır. Topluma İslam dininin güzelliklerini anlatmak temel vazifemiz olmalıdır. Bunu ancak görevimize dört elle sarılıp, gönülden çalışarak başarabiliriz. Peygamber (sav) efendimizin varisleri olarak, üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirip toplumumuza ve İslam dinine hizmet edebiliriz."

Yeni atanan din görevlilerine temsili cübbe ve sarık giydirildi. Hatıra fotoğrafı çekimi ile program son buldu.