09.02.2024

Van'da çalışanlara yönelik "iş ahlakı" seminerleriyle bilinç kazandırılacak

Van İl Müftülüğü, kamu ve özel kurumlara yönelik "İş Ahlakı Seminerleri" gerçekleştiriyor.

an İl Müftülüğünün ilde faaliyet gösteren kamu ve özel kurumlara yönelik "İş Ahlakı Seminerleri" devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen seminerlere katılan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, "İş Ahlakı" ile ilgili Kur’an-ı Kerim'den ve Hz. Peygamberin Hadislerinden örnekler vererek şunları kaydetti:

"İnsanoğlunun yaratılış gayesi, hem yaratana hem de yaratılana karşı görevini yerine getirmesidir. Yaratana karşı görevimiz ona karşı yapacağımız ibadetlerimizdir. Yaratılana karşı görevimiz ise; hangi mevkide, hangi makamda ve hangi statüde olursak olalım işimizi en güzel şekilde yapmakla mümkündür. Dolaysıyla bizlere tevdi edilen görevi en mükemmel şekilde yapmakla sorumluyuz. Zimmetimize verilen bir emaneti zayi etmemek için emanetçisi ve bekçisi olduğumuzu unutmamalıyız. Çünkü bu iş ve işlemlerin karşılığında aldığımız bir ücret vardır ve aldığımız bu ücreti çoluk çocuğumuza yediriyoruz ve bizler çoluk çocuğumuza helalinden yedirmek mecburiyetindeyiz."

Seminerlerin yıl boyu devam edeceğini bildiren Müftü Şık, "Hedefimiz ilde bulunan tüm kamu ve özel iş yerlerini ziyaret ederek kardeşlerimizi Kur’an ve Sünnet ışığında iş ahlakı ile ilgili bilinçlendirmektir." dedi.