04.01.2022

Ailece Cami Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığının “Ailece Cami'de Milletçe Duadayız” davetini alan Van’lı müminler camilere akın etti. Bu kapsamda İl müftülüğü, merkez ilçelerle birlikte İpekyolu İlçesi Yukarı Norşin Cami'inde sabah namazı buluşması gerçekleştirdi. Özellikle gençlerden oluşan ve kadın cemaatin de yoğun ilgi gösterdiği binlerce insan sabah namazı vaktinde namaza ve duaya durdu.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Müftüsü Ömer Keskin ve il protokolü de bu buluşmaya öncülük etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve cemaatle kılınan Sabah Namazından sonra İl Müftüsü Keskin nasihatlerde bulundu. Müftü Keskin, Ömür sermayesinin her an tükenmekte olduğundan hareketle, dünya hayatında bize takdir edilen kısmını yani ömrümüzü, dinimizin telkin ve tavsiyeleri, emir ve yasaklarını ölçü alarak geçirmemiz gerektiğini ifade ederek, özellikle helal yoldan kazanıp, helal alanlara sarfetmenin yüce kitabımızın hükmü ve sevgili peygamberimizin öğretisi olduğunun altını çizdi.

İpekyolu İlçe Müftüsü Şehmuz Bayler’in yaptığı duanın ardından program çorba ikramı ile son buldu.