21.05.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaların İlki İl Müftülüğünde Gerçekleşti

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, erkek ve bayan din görevlileri arasında Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve erkek din görevlileri arası hafızlık yarışması İl finali, İl Müftülüğümüzde düzenlendi.

Yarışma neticesinde;

Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışmasında;

1. Erciş İlçesi Safa Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Fatih Can,

2. Çaldıran İlçesi Beydoğan Mahallesi Camii İmam-Hatibi Abdussamed Demirbilek,

3. Gürpınar İlçesi Arkboyu Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Adem Abukan

Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında;

1. İpekyolu İlçesi Bostaniçi Toki Molla Gürani Camii Müezzin-Kayyımı Erhan Şendul,

2. Erciş İlçesi Hafız Talha Camii İmam-Hatibi İhsan Çalişir,

3. Edremit İlçesi Çiçekli Mahallesi Bilal-i Habeşi Camii İmam-Hatibi Giyaseddin Cansız

Bayan Din Görevlileri Kur’an-I Kerim Güzel Okuma Yarışmasında;

1. Tuşba İlçesi Bediuzzaman Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Arvas,

2. İpekyolu İlçesi Boyalar Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Rukiye İlci İlimizde dereceye girmeye hak kazandılar.

Yarışma sonunda, İl Müftüsü Ömer Keskin ve komisyon üyelerince, üç yarışma kategorisinde birincilere birer tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın ve yarışmaya katılan diğer tüm katılımcılara ise birer gram altın hediye takdim edildi.

Yarışmalarda İlimizi bölgede temsil edecek il birincilerimize başarı temennileri ile program sona erdi.