29.08.2023

Melike SEYİTOĞLU ÖZKAN

Hakkâri merkez doğumlu olup ilkokulu Hakkâri Cumhuriyet İlkokulunda okudu. Ortaokul ve liseyi Hakkâri İmam Hatip Lisesinde 2001 yılında birincilikle bitirdi. 2004 yılında başladığı fahri Kur'an Kurs Öğreticiliğine, 2006 yılında 4/C sözleşmeli ve 2008 yılında 4/B sözleşmeli olarak devam ederek 2011 yılında Hakkâri Aksa Kız Kur'an Kursuna kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisi olarak atandı. Hakkâri Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosunda aktif olarak görev yaptı. 2010 yılında Açık Öğretim Fakültesinde İlahiyat Önlisansı bitirdi. 2013 yılı Hac Organizasyonunda İrşad görevlisi olarak görev aldı. 2016 yılında Bursa Osmangazi İlçe Müftülüğüne bağlı Osmangazi Eser Kur’an Kursu Öğreticisi olarak tayin oldu. Lisans eğitiminin bir dönemini Bursa Uludağ Üniversitesinde devam ederek 2017 yılında İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2017 Aralık ayında yapılan murakıplık sınavı sonucunda Van İl Murakıbı olarak atandı. 2019 yılında girdiği İl Müftü Yardımcılığı sınavı sonucunda başarılı olup 27.08.2019’da başladığı Van İl Müftü Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Felsefesi bölümünde, "Aliya İzzetbegoviç'in Ahlak Felsefesi Çerçevesinde Tanrısız Ahlak" konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini bitiren Melike Seyitoğlu Özkan, evli ve iki çocuk annesidir.