08.03.2024

İpekyolu’nda Mart Ayı Mutat Toplantısı Gerçekleşti

İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı erkek ve bayan din görevlileri ramazan ayı öncesi mart ayı mutat toplantısı için Van İl Müftülüğü konferans salonunda bir araya geldi. Bayan din görevlilerine yönelik sabah yapılan toplantıda İlçe Adrb Vaizi Büşra Bozdağ yeni açılan ADRB (Aile ve Dini Rehberlik Bürosu) ile ilgili tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Ardından İlçe Müftüsü Abdulselam Özdere, Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akabinde İl Sağlık Müdürlüğünden ve Emniyet Müdürlüğünden gelen personel tarafından madde bağımlılığı hakkında bilgilendirme amaçlı sunum yapıldı. Toplantı sonunda Din Hizmetleri Uzmanı Bahreddin Bildirici tarafından gündem maddeleri değerlendirildi.

Öğleden sonra erkek din görevlileri ile yapılan toplantı, Horhor Cami İmam-Hatibi Abdullah Ateş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Şube Müdürü Hüseyin Bektaş ve Din Hizmetleri Uzmanı Bahreddin Bildirici tarafından gündem maddeleri değerlendirildi. Akabinde Müftü Özdere, ramazan ayı ile ilgili önemli hususlara değindikten sonra, emekliye ayrılan din görevlileri Abdullah Ateş ve Metin Aytav’a kuruma yaptıkları hizmetlerin bir şükran ifadesi olarak plaket takdim etti. Her iki din görevlisi de söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar ve helallik istediler. Toplantı sonunda İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman’ın, deprem dönemindeki hizmetlerinden dolayı personele yönelik göndermiş olduğu başarı belgeleri Müftü Özdere tarafından ilgili hocalara takdim edildi.