15.11.2022

Abdulselam ÖZDERE

1974 yılında Van’ın Özalp ilçesinin Boğazkesen köyünde doğdu. İlkokulu Van İskele Yatılı ilköğretim Bölge Okulunda okudu. 1995’te Van imam hatip lisesinden, 2000 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2000 -2003 yılları arasında İstanbul’da Din Kültürü Öğretmeni olarak görev yaptı. Bu dönemde aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesinde sınıf öğretmenliği programına devam etti ve buradan mezun olarak sınıf öğretmeni olma hakkını elde etti.

2003’te Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Van’ın Başkale İlçesinde imam hatip olarak başladı. 2005’te İstanbul Pendik Dini Yüksek İhtisas Merkezi sınavını kazandı.

30 ay süren bu eğitimden sonra 2008 yılında mezun oldu. 2008-2011 yılları arası Van’ın Gürpınar ilçesinde Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görev yaptı.

Aynı yıl uzun dönem yurtdışı imtihanını kazanarak Almanya’ya gitti. Almanya’nın Solingen şehrinde din hizmetleri koordinatörü olarak beş yıl bu görevi ifa etti. Dönüşünde Van’ın Edremit İlçesine vaiz olarak atandı. Bu göreve devam ederken 10 Kasım 2017’de Van Muradiye İlçesine müftü olarak atandı. Buradaki 3 yıllık hizmetinden sonra 02 Temmuz 2020 tarihinde Van Gevaş İlçe Müftülüğüne naklen atandı. 26 Nisan 2021 tarihinde Van İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı. Buradaki görevinin ardından 10 Kasım 2022 tarihinde Van İpekyolu İlçesine müftü olarak atandı.

Türkiye ve Avrupa’da çeşitli televizyon kanallarında kendi hazırlayıp sunduğu 150 civarında canlı televizyon programı yaptı.

İyi derecede Arapça ve Almanca bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.