28.02.2024

İpekyolu'nda Gençliğin Geleceği Çalıştayı Yapıldı

Van İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından “İpekyolu’nda Gençliğin Geleceği Çalıştayı” düzenlendi. ‘‘İpekyolu’nda Din Hizmetlerinin Geleceği’’ çalıştayının devamı niteliğinde olan bu çalıştay İlçe Müftüsü Abdulselam Özdere öncülüğünde, ilçe müftülüğüne bağlı Hacı Murat Değer Erkek Kur'an Kursu, Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursu ve İpekyolu ilçe müftülüğü binasında toplam 80 erkek ve bayan din görevlisinin katılımıyla gerçekleşti. Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve İl Müftü yardımcısı Abdullah Erkan Çok’un açılış konuşmalarıyla başlanılan çalıştayda, gençlik koordinatörü, manevi danışman, lise sorumlusu, pansiyon sorumlusu, Adrb çalışanı, Din kültürü öğretmeni, üniversite öğrencisi ve lise öğrencisi gibi birçok farklı alanda katılımcılar yer aldı. Dört oturumda gerçekleşen çalıştayda ipekyolu ilçesi özelinde gençlik ve inanç, gençlik ve ahlak, gençlik ve sosyalleşme, gençlik ve dijitalleşme, gençlik ve bağımlılık, gençliği suç işlemeye teşvik eden faktörler ve değişen aile yapısının gençlik üzerindeki etkisi gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Sorunların, tespitlerin ve çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştayın sonunda, konuya dair sonuç raporu düzenlendi ve bu rapor tüm din görevlileri ile paylaşıldı. Kapanış programı ile nihayete eren çalıştayda Müftü Özdere, ‘bu anlamlı çalışmanın gençlerimizin kuracağı yarınlar için fikir üretmesine ve rehberlik etmesine katkı sunmasını umuyorum. Kurumumuza, fikir dünyamıza ve ufkumuza yaptığı bu anlamlı katkılarından dolayı da tüm katılımcılara özellikle teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.