11.01.2024

İlçe Müftümüz Kasım DEMİR'in Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı

İLÇE MÜFTÜMÜZ KASIM DEMİR'İN ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİ MESAJI

Kur'an-ı Kerim'de Allah-u Teala şöyle buyurmaktadır: "Ey iman edenler Allah'tan sakının ve herkes yarın için ne hazırladığına baksın, Allah'tan korkun. Elbette ki Allah yaptığınız her şeyden haberdardır." (Haşr- 18)

Kıymetli kardeşlerim insan için zaman; geçmiş, gelecek ve şimdiki zamandan ibarettir. Geçmiş zamanı yakalamak mümkün değil gelecek zaman bir hayaldir kavuşabiliriz de kavuşamayabiliriz de şimdiki zaman ise işte insanın bütün sermayesi bu zamandır. Eğer bir yere iyilik fidanı insan dikecekse onu bu anda dikmeli asla sonraya bırakmamalı çünkü o an elinden kayıp gitmektedir tıpkı bir buzun erimesi gibi. İnşirah suresinde bir işi bitirdiğin zaman başka bir işe koş ve yalnızca Rabbine rağbet et Rabbine yönel (İnşirah 7-8) buyurmaktadır. Regaip kandilini bu gece idrak edeceğiz Regaip rağibe  kelimesinden gelmektedir iyilikler, ihsanlar, istenilen şeyler manasına gelir üç ayların ilk gecesi olması hasebiyle Allah Celle Celalühü bizlere ihsanların başladığını haber vermektedir bu geceyle. Bu kandil gecesi ile Evet müjdeler ihsanlar var Allah bizlere vermek istiyor ancak biz almak için gayret ediyor muyuz? Çeşme akıyor ancak biz kabımızı çeşmeye uzatmazsak kabımıza o çeşmeden hiçbir şey dolduramayız. "Akıllı kişi ahiret için çalışandır. (Tirmizi, 2459)" buyuruyor Sevgili Peygamberimiz,  Mümin de akıllıdır Akıllı olmak zorundadır her an ahiretine sermaye olacak şeyleri bu dünyada hazırlamalı ve cenneti arzuladığını Allah'a ispat etmelidir. Peygamberimiz başka bir hadisi şeriflerinde buyuruyor ki "5 gece vardır ki bu gecelerde dualar asla red olunmaz Cuma gecesi, Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının 15. gecesi ve iki bayram gecesi (İbni Asakir, Tarihi Dımeşk, 10/408)" Bu gibi kandilleri fırsat bilmeli Rabbimize kendimizi secdelerle kur'an-ı Kerim tilavetleri ile dualarla daha fazla yaklaştırmalıyız. Kur'an-ı Kerim'i bolca okumalı, bolca istiğfar etmeliyiz nafile namaz kılmalı ve nafile oruç ibadetlerimizin sayısını arttırmalıyız.

Allah (c.c) bizleri bu gecede affedip cennetine layık gördüğü kullardan eylesin. Rabbim bu gibi kandil gecelerini ümmetin birliği ve dirliğine vesile kılsın. Başta Filistin olmak üzere mazlum ve mağdur olan müslümanlara Rabb'im yardım nasip eylesin ve bu gibi geceleri Ümmet-i Muhammed'in yek vücut olmasına vesile kılsın.