12.12.2023

Kasım DEMİR İlçe Müftümüz

1991 yılında Ağrı/Doğubayazıt İlçesinde doğdu. İlkokulu memleketinde okuduktan sonra ortaokulu Erzurum/Aşkale'de bitirdikten sonra lise eğitimini de Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde aldi. 2013 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde örgün eğitimle mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığında imam-hatip olarak atandı. Sivas'ın çeşitli köylerinde görev yaptıktan sonra 2016 yılında memleketinde merkez Mezarlık içi Camiinde görev yaptı. 2019 yılında İhtisas sınavını kazanarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim gördü. 2022 yılında Ağrı/Diyadin İlçesine Vaiz olarak atandı. 08.12.2023 tarihinde Van/Gürpınar İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Igdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Temel İslam Bilimleri anadalında Tefsir bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Arapça bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.