28.05.2020

İLÇEMİZDE CUMA NAMAZI KILINACAK YERLER

İLÇEMİZDE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Ülkemiz ve Tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde Ülkemiz dahil birçok Müslüman Ülkede cuma ve  cemaatle vakit namazlarına ara verilmişti. Ancak Salgının,  Ülkemizde alınan  tedbirlerle birlikte  etkisinin giderek azalmasıyla devletimizce tekrar cuma ve vakit namazlarının  kılınabilmesi kararı alınmıştır. ilgili karar gereği 29.05. 2020 (yarın) dan itibaren öğle ve ikindi namazları maske ve mesafe kuralına riayet edilerek cami içinde, cuma namazları ise aynı kurallara bağlı kalmak kaydıyla cami avluları vd. açık alanalarda kılınmaya başlanacaktır. bahsi geçen karar gereği ilçemiz hıfz-ı sıhha  kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda  ilçe Müftülüğümüze bağlı 18 sekiz camimiz avlusunda cuma namazı kılınabilecektir. Cuma kılınacak yerlerin listesi sitemizde yayınlanmıştır.