16.05.2018

İsmail BÖYÜK (Edremit İlçe Müftüsü)

İsmail BÖYÜK

Edremit İlçe Müftüsü

02/05/1981 yılında Van'ın Özalp İlçesinde doğdu. İlk ve Orta Okulu  Özalp'ta, Liseyi Van İmam-Hatip Lisesinde okudu.1995 ile 2000 tarihleri arasında bölge medreselerinde arapça eğitimini görüp icazet aldı.  2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Ankara Nallıhanda İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2010 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında Başkanlığımızca açılan Vaizlik sınavını kazanıp  Vaiz olarak Van'ın Gevaş İlçesine atandı; ancak aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızca  yapılan İhtisas kursuna giriş sınavını da kazanınca buradaki görevine başlamadan Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine İhtisas kursiyeri olarak tayin oldu.  2016 yılında İhtisas eğitimini tamamlayarak Van'ın Saray İlçesine  Vaiz olarak atandı. 2018 Nisan-Mayıs aylarında Başkanlığımızca yapılan  İlçe müftülüğü sınavında muvaffak olup İlimiz Gürpınar İlçe Müftüsü olarak  atandı. Gürpınar İlçe Müftüğünden sonra ise İlçemiz Edremit Müftülüğüne atandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku alanında Yüksek Lisansını tamamlamış ve aynı üniversitede doktora çalışmasına devam etmektedir. Evli ve  3 çocuk babasıdır.