06.04.2022

İlçe Müftüsü

1974 Van' ın Erciş ilçesinde dünyaya gelen İlçe Müftümüz Mehmet Emin AVCI ilkokulu Erciş'te, Orta ve Lise Eğitimini Van İmam-Hatip Lisesinde 1994 yılında tamamladı. 1995-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Lisans Eğitimini tamamlayan Hocamız 2004 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku bölümünde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2005 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nde eğitim görmeye başlayan İlçe Müftümüz 2008 yılında kursu başarı ile bitirdi.
       Hocamız göreve Ağrı'da İmam-Hatip olarak başlamış olup sırasıyla Iğdır, Van, Manisa illerinde Murakıp olarak görev yapmıştır. İlk olarak  Artvin'e vaiz olarak atanan hocamız  Erciş'te vaiz olarak görev yaparken 2015 Ocak ayında yurtdışı görevi için 4 buçuk yıl Fransa'da bulunmuştur. 2019 Temmuz ayında yurtdışı görevi biten Hocamız 2020 Ocak ayında İlçemize vekaleten bakarken yapılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olup 2020 yılı Aralık ayından  itibaren ilçemizde asaleten İlçe Müftüsü olarak görevine devam etmektedir.
       Hocamız evli ve 4 Çocuk babası olup, Arapça, Fransızca bilmektedir.