17.06.2022

OKU-YORUM VE YAZ KUR'AN KURSU SEMİNERİ

Oku-Yorum projesi ve Yaz Kur'an Kursları Semineri için Müftülük personeli, Bahçesaray Hükümet Konağı Toplantı Salonunda 3 oturumda biraraya geldi.

İlk oturumda İlçe Müftümüz Ahmet POLAT, 'Oku-Yorum Projesi kapsamında "Kur'an'ı Okuma-Okutma Ve Anlama Üzerine" adlı eserin tahlilini yaptı.

Ardından misafir konuşmacımız Çatak İlçe Müftüsü Abdullah UZEL'in katılımıyla, çocuklara eğitim verirken nasıl yol izlenmeli, sadakayı cariyenin önemi ve din görevlileri olarak kendimizi ve çevremizi nasıl geliştirebiliriz konularını personelimizle beraber istişare etti. Konuşmanın ardından POLAT katılımlarından dolayı Müftümüze teşekkür ederek, kendilerine kitap hediye etti.

Son oturumda Merkez Cami İmam-Hatibi Muhammed Salih HAFIZOĞLU hocamız "Yaz Kur'an Kursu" semineri verdi. Seminerde, Yaz Kur'an Kurslarında yapılacak eğitimlerin nitelik ve niceliğinin artırılması için hangi tür faaliyetler yapılabileceği, eğitim-öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar gibi konular ele alındı.