02.03.2021

İlçe müftüsü

Ahmet POLAT

03.01.1987'de Kırıkkale'de doğdu. İlk orta ve  lise eğitiminin bir kısmını Kırıkkale'de tahsil etti. Muhtelif hocalardan klasik ve modern yöntem Arapça eğitimini aldı. 2011' de Şırnak' ta vatani görevini ifa ederken Antalya'ya İmam-Hatip olarak atandı. 2012-2017 yılları arasında hem Antalya- Alanya Mustafa Ersoy Camii'nde görev yaptı,  hem de ilköğretim, lise İmam-Hatip okullarında DKAB, Siyer, Arapça ve Kur'an-ı Kerim derslerine girdi. 2017-2020 yılları arasında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde eğitim gördü. 18.06.2020 - 15.01.2021 arasında Kırıkkale Sulakyurt'ta Vaizlik yaptı. Görevde yükselme sınavı neticesinde 15.01.2021'de Bahçesaray Müftüsü olarak göreve başladı. 2016'da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı.  2019'da Antalya Akdeniz Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku sahasında ''Hikmet-i Teşri Bağlamında Namaz'' teziyle mastırını tamamladı. Halen aynı üniversitede doktora eğitimini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan hocamız iyi derecede Arapça bilmektedir.