16.03.2023

İPEKYOLU'NDA DİN HİZMETLERİNİN GELECEĞİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Van İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından “İpekyolunda Din Hizmetlerinin Geleceği Çalıştayı” düzenlendi. İlçe Müftüsü Sn. Abdulselam Özdere öncülüğünde, ilçe müftülüğüne bağlı Hacı Murat Değer Erkek Kur'an Kursu ve Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursu'nda toplam 56 erkek ve bayan din görevlisinin katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. Van İl Müftüsü Sn. Dr. Mehmet Sırrı Şık ve İl Müftü yardımcısı Sn. Şehmus Bayler'in açılış konuşmalarıyla başlanılan çalıştayda İlahiyat eğitimi, medrese eğitimi, hafızlık kursları, ihtiyaç odaklı Kur’an kursu, koordinatörlük, yurtdışı hizmeti, 4-6 yaş Kur’an kursu, merkezi ve kırsalda hizmet gibi birçok alanda tecrübesi olan din görevlileri çalışmalarıyla ilgili görüş beyan ettiler. Dört oturumda gerçekleşen çalıştayda ipekyolu ilçesi özelinde din ve eğitim hizmetlerinin geçmişi, bugünü ve geleceği, artıları eksileri ve problemlere üretilen çözüm önerileri konuşuldu. Van İl müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen kapanış programında çalıştayın sonuç raporu tüm din görevlileriyle paylaşılarak din hizmetlerindeki çalışmalara katkı sunulması ifade edildi. Çalıştayın sonunda İlçe Müftüsü Sn. Abdulselam Özdere, tüm katılımcılara yapılan bu önemli çalışmaya katkılarından dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.