25.01.2023

KUR'AN-I KERİME İŞLENEN MENFUR SALDIRIYI KINAMAK AMACIYLA MÜFTÜLÜĞÜMÜZE BAĞLI BÜTÜN CAMİLERİMİZDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Kuran’a Kerime karşı işlenen menfur saldırıyı kınamak, ve yüce Allah’ın kelâmı olan Kuran tilaveti için Türkiye geneli bütün camilerimizde sabah namazı buluşması düzenlendi. Bu kapsamda ilçemize bağlı bütün camilerimizde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.
          İlçemiz Hz. Ebû Zer Camii’nde düzenlenen programa İlçe Müftüsü Vekili Ahmet ERİŞ, Tuşba Belediye Başkanı Salih AKMAN ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. Kuran tilavetiyle başlayan programda Şube Müdürü Ahmet ERİŞ, “Kuran’ı Azimüşşan’a yönelik saldırıda bulanmaya cesaret eden, provoke eden saldırganı lanetliyoruz dedi. Bakara süresinin 120. Ayetine işaret etti. Ayette yüce Allah şöyle buyurmaktadır. “Sen onların dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır. De ki: “Asıl doğru yol ancak Allah’ın yoludur.” Eğer sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyarsan, bilesin ki artık Allah sana ne dost ne de yardımcı olacaktır.” Bu nedenle dini ve milli değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirtti. Unutmayalım ki “Allah'ın nûrunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoşlanmasalar da Allah nûrunu tamamlamaktan asla vazgeçmez.” (Tevbe ; 32) ayetini okudu.
         Sabah namazı ve dua ile devam eden program Tuşba Belediyesi’nin çorba ikramı ile sona erdi. Rabbim bizleri vatansız, Ülkemizi müslümansız, minarelerimizi ezansız bırakmasın. Amin