26.05.2023

Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü 2023 Yılı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı Van İl Müftülüğü konferans Salonunda yapıldı.

İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın başkanlığında ilçe müftüleri ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Van İl Müftülüğü konferans Salonunda yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftüsü Dr. Şık’ın TDV’nin “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sunumu ve konuşmaları ile devam etti.

İl Müftüsü Şık konuşmasında, kurban ibadetinin fazileti İslam'da paylaşmanın önemi hakkında ayet ve hadislerden örnekler vererek konuşmalarını sürdürdü. Müftü Şık konuşmasının devamında “ülkemiz bu yıl büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmış ve büyük yıkım meydana gelmiştir. Bu aziz millet depremin ilk anıdan itibaren kardeşlerine el uzatmış acılarını kendi acıları gibi hissetmiştir. Bu itibarla önümüzdeki Kurban Bayramının bir nebze olsun acılarını hafifletmek kardeşlerimizle daha da yakınlaşmak için vekaletle kurban ibadetinin öneminin mesajını bütün Vanlı kardeşlerimize ulaştıralım. Aynı zamanda her sene Türkiye'deki kardeşlerinin vekalet yolu ile gönderdiği kurbanlarla sevinen yurt dışındaki kardeşlerimizi de unutmayalım. Bu konuda yapacağınız çalışmalarınızda başarılar dilerim.” dedi.

Toplantı TDV’nin hazırlamış olduğu “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” video gösterimi ile tamamlandı.