23.03.2023

Van İl Müftülüğü Deprem Bölgesinde Çadır Mescitler Kuruyor

Van İl Müftülüğü Ramazan Ayının gelişi ile birlikte deprem bölgesi Malatya’da ihtiyaç duyulan çadır kent, konteyner kent ve bazı vatandaşların yoğun olduğu sahalarda çadır mescitler kuruyor.

Ekip başkanı Van İl Müftü Yardımcısı Sacit Emiri Diyanet Habere yaptığı açıklamada, “Depremin ilk gününden itibaren İl Müftümüz Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın talimatları ile daha önceki yıllarda yaşadığımız Van depreminin tecrübesi ile kriz masası oluşturduk. Özellikle Van depreminde çeşitli alanlarda görev alan (cenaze tekfin, yardımların toplanması tasnifi ve dağıtımı, manevi rehberlik, çadır kentlerin kurulması vb.) tecrübeli görevlilerimizden ekipler kurarak deprem bölgesindeki çalışmalara katkı sunmaya başladık.

İlk önce cenazelerin tekfin ve teçhizi için deprem bölgesinin çeşitli il ve ilçelerine ekipler sevk ettik. Bu arada ilimizden bize gelen deprem bölgesi için yardımların tasnifi ve sevkiyatını yaptık. Daha sonra kurulan çadır kentlere ve ilimizde yerleştirilen depremzede kardeşlerimize manevi rehberlik, özellikle 4-6 yaş başta olmak üzere Kur’an Kursu hizmetini başlattık ve devam ediyoruz.

Ramazan’ın yaklaşması ile birlikte Malatya’da koordinatör Vali olarak görevlendirilen Van Valimiz Dr. Ozan Balcı’nın talimatları, hayırsever Van’lı kardeşlerimizin yardımları ile satın aldığımız 11 adet çadır mescit tüm malzemeleri (altlık, halı, ses cihazı, aydınlatma tesisatı, ısıtma tesisatı, Kur’an-ı Kerimler, ilmihaller vb.) ile beraber deprem bölgesi Malatya İl Müftülüğümüzün bilgisi dahilinde ilde ihtiyaç duyulan çadır kent, konteyner kent ve bazı vatandaşların yoğun olduğu sahalarda çadır mescitler kuruyoruz. Bu hayırlı hizmetimizde tamamıyla kendi tecrübeli kurum personelimizden yararlanıyoruz.

Gece gündüz demeden çadır mescitleri Ramazana yetiştiren çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çadır mescitlerin alınmasında katkısı olan Van’lı hayırsever kardeşlerimizin de Rabbim hayırlarını kabul eylesin.” dedi.