05.10.2022

Edremit Müftülüğü'nden Peygamberimiz, Cami ve İrşat Konulu Konferans

Edremit İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası 2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami Ve İrşat" konulu konferans gerçekleştirildi.

Edremit İlçesi Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde düzenlenen “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü İsmail Böyük tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından davetlilerle bir araya gelen İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, “Rabbim gönlümüzde Muhammed aşkını eksik etmesin.” Duasıyla konuşmasına başladı.

Konuşmasında; “Peygamberimiz (s.a.v.) kalplere tohum ekerdi. Elbette ki, eken kişi Peygamber olunca tohumun yeşermemesi mümkün olmazdı. Makamımız, mevkimiz ne olursa olsun bizler İslam mürşidi olarak kalplere bu tohumu ekerek görevimizi yapmak zorundayız.” dedi.

Müftü Dr. Şık konuşmasında şu ifadelerde bulundu. “İrşad faaliyetlerinde doğruluğu anlatacağımıza, doğru bir insan olursak adaleti anlatacağımıza, adil biri olursak, emaneti anlatacağımıza, emin biri olursak, merhameti anlatacağımıza, merhametli biri olursak, inanıyorum ki daha çok mesafe alır ve irşad konusunda daha iyi bir başarı elde ederiz. Çünkü Peygamber (s.a.v.) adil, doğru, merhamet sahibi ve emin bir insandı.”

Konuşmalarının ardından çeşitli alanlarda başarılı olan öğrenciler ödüllendirilerek konferans programı tamamlandı.