03.10.2022

Van'da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu panel düzenlendi

Van İl Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi Haftası 2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu panel düzenlendi.

Van il Müftülüğü Konferans Salonun’da Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelin Moderatörlüğünü İl Müftü Yardımcısı Abdulselam Özdere, Konuşmacılar İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İpekyolu İlçe Vaizi Selim Kaval, Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Üniversite Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Tuba Akkuş ve Edremit İlçe Müftülüğüne bağlı Erdemkent Camii İmam-Hatibi Mehmet Diaddin Eroğlu katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından panel Moderatörü İl Müftü Yardımcısı Özdere açılış konuşmasını yaparak panel programını başlattı.

Panelistler sırasıyla görev sürelerince edindikleri tecrübe ve görevleri ile ilgili gördükleri eksikliklerini dinleyicilerle paylaştılar.

İl Müftüsü Şık konuşmasına özetle; “İrşat vizyonumuzu gözden geçirmemiz gerek. Nerede nasıl eksikliklerimiz varsa onları ortaya koymamız, halkımızın, toplumumuzun bütün katmanlarına ulaşabileceğimiz bir vizyon ortaya koymamız gerekmektedir.” dedi.