29.08.2022

Van'da Umre görevli mülakatları yapıldı

Diyanet işleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2022-2023 Yılı Umre organizasyonu görevli bölge mülakatları Van il müftülüğünde Yapıldı.

İl Müftülükleri koordinesinde farklı bölgede gerçekleştirilen mülakatların bir adresi olan Van İl Müftülüğündeki mülakatlara Van, Ağrı ve Hakkari illerinden müracaat eden din görevlileri katıldı.

Umrecilerimize ziyaretleri boyunca rehberlik edecek din görevlileri ve bayan irşat görevlilerini belirlemek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen sınavda Ağrı, Hakkari ve Van illerinden müracaat eden din görevlileri, Umre organizasyonunda görev alabilmek için yarıştı.

Yarışma mülakatı sonunda DİB Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan Van İl Müftüsü olarak yeni atanan Dr. Mehmet Sırrı Şık’ı makamında ziyaret ederek tebrik etti. Yeni görevinde hayırlı hizmetler diledi. Müftü Dr. Şık da Genel Müdür Bircan'ı Van’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Müftülük personeli ile de kısa bir hasbihal eden Bircan daha sonra ayrıldı.