10.08.2022

Van'da Coşkulu Yaz Kur'an Kursu Şenliği

Van’ın 13 ilçesinde Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören binlerce öğrenci Van İl Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliğinde "Hüseyin Goncagül ve Ekibi" ile buluşturuldu.

13 ilçe müftülüğüne bağlı Cami ve Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler doyasıya eylendi, programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Fatih Çelikel, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve kurum amirleri iştirak etti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Balcı çocuklara hitaben “Siz değerli çocuklar geleceğimizin teminatısınız, valiliğimizin ve belediyemizin bütün imkanlarıyla yanınızdayız.”

Goncagül ve Ekibi, dini ve ahlaki değerleri eğlence ile çocuklara aktarırken Nasrettin Hoca, Hacivat Karagöz, Balon Katlama ve kukla gösterisi ile çocuklar eğlendi.

Açılan Türkiye Diyanet Vakfı standı ile de kitap tanıtımı yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa organize edilen programa katılan öğrencilere hazırlanan on bin sandviç, kek ve meyve suyu ikram edilirken, öğrenciler arasında yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren 78 öğrenciye bisiklet ve paten hediye edildi.

Program çocukların mutlu yüzleri ve ikramlar ile sona erdi.