03.06.2022

Van’da Hafızlık Bölge Yarışması

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası din görevlileri arası Hafızlık Bölge Yarışması, Van İl Müftülüğü Nimetullah Arvas Konferans Salonunda Gerçekleşti.

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen din görevlileri arası Hafızlık Bölge Yarışmasına 6 il birincisi katıldı. Yarışma, açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yarışma öncesi selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Keskin, “Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen Hafızlık Bölge Yarışmasına katılan yarışmacılara ve salonda bulunan misafirlere hitaben; “Allah bu güzel sesi size vermiş bunun zekatını vermelisiniz. Size en yakın imam-hatip okuluna gidin yönetimine; bana sesi güzel olan en az üç öğrenci verin, inşallah bu öğrencilere mahariç hurufu, tashih hurufu, tecvit ve makam öğreteyim, bu öğrenci okulunuzu temsil ederek ilde, bölgede birinci olsunlar. Siz emek alarak hafız oldunuz, gelecek nesillere emek vererek bu değerleri yaşatmalısınız.” dedi. Ardından jüri başkanı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Musahafları İnceleme ve Kıraat kurulundan gelen misafirimize, jüri üyelerimize ve salonumuzu dolduran dinleyicilerimizi de selamlayarak sözü jüri üyesi başkanına bıraktı.

Komisyon Başkanı İbrahim Noğman’ın yarışma kurallarını hatırlatması ve başarı dileklerinden sonra yapılan yarışmada her katılımcıya 3 soru soruldu. Yaklaşık iki saat süren yarışmanın neticesinde Bitlis’ten katılan Ahlat Abdurrahman Gazi Kur’an Kursu Öğreticisi Adem Vermez birinci oldu ve Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışmada, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman başkanlığında, Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Erciş İlçe Müftüsü Abdullah Bora, Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Ahmet Kılıç ve İpekyolu İlçe Müftülüğü Toki Molla Gürani Camii Müezzin Kayyımı jüri üyesi olarak görev aldı.

Yarışmada derece alan yarışmacılardan birinci olana tam altın ikinciye yarım altın üçüncüye çeyrek altın diğer yarışmacılarda bir gram altın ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Noğman “Ezberlediğimiz Kur’an nasıl bir kitap? Gözünle bakarsan yazıyı, aklınla bakarsan ilmi, kalbinle bakarsan aşkı, ruhunla bakarsan Allah’a yaklaştığını görürsün. Bu böyle bir kitaptır Kur’an-ı Kerim. Yine öyle bir kitap ki, ona bakmak gözün nasibi, dinlemek kulağın nasibi, dokunmak tenin nasibi, elde etmek kalbin nasibi, düşünmek aklın nasibi, yaşamak müminin nasibidir. Rabbim cümlemizi nasibdar eylesin. İnşallah.” diyerek yarışmacılara iyi dilek ve temennileri ile son buldu.