02.06.2022

Van’da Kur’an Kursu Öğrencileri Arası Temel Dini Bilgiler Yarışması Düzenlendi

2021-2022 öğretim yılında Van genelinde eğitim gören ihtiyaç odaklı Kur’an kursları arası Temel Dini Bilgiler Yarışması il finali düzenlendi.

İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarına kayıt yaptıran öğrencilerin itikat, ibadet, ahlak, siyer ve temel dini bilgilerini ölçmek ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Van İl Müftülüğü Sezai Karakoç Konferans salonunda düzenlenen yarışmaya; 13 ilçe müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları ilçe birincilerinin yarıştığı yarışma neticesinde, Çaldıran İlçesi Çubuklu Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Koçeroğlu birinciliği elde ederken, Erciş İlçesi A. Alkanat Mah. Kur'an kursundan Ceylan Yanmaz ikinci, Muradiye İlçesinde Hayırseverler Kız Kur’an Kursunda Zeynep Gümüş ve Tuşba İlçesi Şeyh Müşerref Kur’an Kursunda Muhammed Aşkan üçüncü oldu.

Yarışma sonrasında öğrencilerle makamında bir araya gelen İl Müftüsü Ömer Keskin, memnuniyetini ifade ederek yarışmaya katıldıkları için öğrencileri tebrik etti, muvaffakıyetler diledi.

Müftü Keskin, daha sonra öğrencilere ödüllerini vererek iyi temennilerle uğurladı.