19.04.2022

Van Müftülüğünün İftar Buluşmaları Devam Ediyor

Van İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi işbirliği ile düzenlenen iftar buluşmaları sürüyor.

Van İl Müftülüğü, Ramazan ayı için planladığı iftar buluşmaları devam ediyor.

İftar buluşmalarında katılımcılar ile bir araya gelen İl Müftüsü Ömer Keskin, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Van Şubesinin desteği ile iftar sofrası buluşmaları devam ediyor. Son olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi TDV yurtlarında kalan İlahiyat öğrencilerini iftarda misafir eden Müftü Keskin, öğrencilerle iftar öncesi Van İl Müftülüğü Konferans Salonunda bir süre sohbet etti.

Müftü Keskin öğrencilerle yaptığı sohbetinde Ramazan ile ilgili ayet ve hadislerden başlayarak Ramazan ayının ibadet ayı ve Kur’an’la daha fazla meşgul olunması gerektiğini hatırlattı.

Öğrencilere “Bütün davalar gençlerin omzunda olduğu gibi İslamiyet de sizin gibi gençlerin omzunda yayıldı. Bu yüzden sizlere büyük görevler düşmekte. Çevremizde bir olumsuzluk varsa suçu başta kendimizde aramamız gerek. Bir olumsuzluğun olduğu yerde, çevrede bulunan imam hatip ve Kur’an kursu hocaları üstüne düşen görevi yerine getirmediği veya yetersiz kaldığı içindir. Bizler gibi onlar da suçluluk duyması gerekir” dedi.

Konuşmasının ardından müftülüğün bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar hakkında faaliyetlerin hazırlandığı sunum ile ilgili Müftü Keskin, “Bu faaliyetlerimiz pandemiye rağmen yapılan faaliyetlerdir. Sizde kabuğunuzu kırarak bu gibi faaliyetlerde yer almanız gerekir.” dedi.

Akşam ezanının okunmasıyla Keskin’in yaptığı iftar duasıyla iftarlar açılarak program son buldu.