04.02.2022

Muhteşem Final

Van İl Müftülüğü öncülüğü ve sekiz ilçe müftülüğünün katkısı ile sömestr tatilinde 12-14 “GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI” gerçekleştirildi.

Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duyguları ile yetişmelerine katkı sunmak amacı ile hazırlanan programa sekiz ilçeden kız ve erkek öğrencilerden oluşan 320 öğrenci katıldı.

Dört gün süren kampta öğrencilere sosyal, kültürel ve değerler eğitimi bağlamında içeriği oldukça zengin bir program uygulandı. Öte yandan kamp süresince yapılan gezilerle Van’ın tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikleri de tanıtıldı.

Kampın son gününde üç merkez ilçeden öğrencilerin hazırladığı ve dört gün boyunca öğrendikleri ve gözlemlediklerini tiyatro, müzik dinletisi, şiir ve mektup içeriklerinden oluşan performanslarını sahneye yansıttılar.

Bu programa Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu’da katılarak öğrencilere hitap etti. Kampa dört gün boyunca keyifle katılan öğrenciler, memnuniyetlerini ifade ederek, gelecek yıl da aynı programın parçası olmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

Kapanış programı Van Büyük Şehir Belediyesi tarafından Edremit sahilinde ikram edilen Van Kahvaltısı ile sona erdi.