23.08.2021

Ezanı Güzel Okuma Türkiye Finali Van’da Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl icra ettiği ezanı güzel okuma Türkiye finali yarışmasının 17. İlimiz Ulu Camiinde yapıldı. Jüri başkanlığını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Fatih Koca’nın yaptığı yarışmanın üyeleri Ankara Yıldırım Bayazit Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Tıraşçı Tokat Gazi Osman Paşa İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Faysal Arpaguş, Ayasofya-i Kebir Camii Baş Müezzini Hadi Duran Ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musıkisi Koro Şefi Ali Osman Alaca yaptılar. Programda Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan Van İl Müftü Yardımcısı Abdusselam Özdere birer konuşma yaptılar.

Çekişmeli geçen yarışmanın birincisi Üsküdar Selmanağa Camii müezzini İsmail Selman Kızmaz İkinci İsmail Çitir Göynücek/Amasya Üçüncü Esat Tuna Taşköprü/Kastamonu oldu.
Yarışmada birinciye 10 000 ₺ İkinciye 7500₺ Üçüncüye 5000₺ verildi.

Yarışma birincisinin performansına linke (https://youtu.be/JAYbnvC7Wbw) tıklayarak ulaşabilirsiniz.