02.02.2023

İpekyolu’nda Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı Sona Erdi

İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursu ve Van Anadolu İmam-Hatip Lisesi Pansiyonunda "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi. Değerler eğitimi, sosyal etkinlikler, sohbet halkaları, sportif ve kültürel faaliyetler gibi etkinliklerle dolu dolu geçen kampta gençler hem öğrenme hem de eğlenme fırsata yakalamış oldu.

Kamp programı kapsamında 50 kız ve 50 erkek gençle bir araya gelen İlçe Müftüsü Sn. Abdulselam Özdere, “Bu ülkenin en önemli kazanımlarından biri elbette ki siz gençlersiniz. Manevi değerlerine sahip, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişmeniz çok önemlidir. Bizler müftülük olarak bu konuda sizlere elimizden gelen desteği vereceğimizi ve her zaman yanınızda olacağımızı taahhüt ediyoruz. Kamp süresince geçirdiğiniz bu üç günde güzel şeyler öğrenerek ayrıldığınızı umut ediyor ve sizleri kampa gönderen ailelerinize teşekkür ediyorum." dedi.

Kampın son gününde kapanış programı öncesinde İpekyolu Belediyesinin katkılarıyla Van kahvaltısıyla bir araya gelen gençler, kahvaltı sonrası buz pistinde eğlenme imkanı buldular. Van İl Müftülüğü konferans salonunda velilerin de katılımıyla gerçekleşen kapanış programı; Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, şiir ve tiyatro şeklinde icra edildi. Kampa katıldıklarından dolayı memnuniyetlerini ifade eden gençler, gelecek yıl da aynı programın parçası olmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler. Kapanış programı öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılarak sona erdi.