16.05.2022

‘‘Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hafızlık’’ Yarışmasının İl Birincileri Belli Oldu.

‘‘2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ dolayısıyla Din görevlilerini kapsayan ‘‘Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve Hafızlık’’ yarışmasının İl finali Van İl Müftülüğünde gerçekleşti. Komisyonun değerlendirmesi sonucunda; Kadın din görevlileri arasında gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” dalında İpekyolu İlçemizden Hacı Ahmet Yörük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Toz İl birincisi olarak bölge finalinde yarışmaya hak kazanınken, “Hafızlık” dalında ise İpekyolu İlçemizden Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Rümeysa Koyuncu İl birincisi oldu. Yarışmada dereceye giren hocalarımıza İlçe Müftümüz Şehmus Bayler tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca Erkek din görevlileri arası “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” dalında Tuşba Sufha Cami İmam Hatibi Murat Arslan İl birincisi seçilirken, “Hafızlık” dalında ise Muradiye Vadi Cami İmam Hatibi Nurullah Ergenç İl birincisi seçildi. Komisyon tarafından tüm yarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür edilerek, bölge yarışmasında İlimizi temsil edecek olan hocalarımıza başarı dileklerinde bulunuldu.