22.04.2022

İpekyolunda “Hafızlığı Bitirme Töreni”

İpekyolu İlçe Müftülüğümüze bağlı Aişe-i Sıddıka Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için “Hafızlığı Bitirme Töreni” düzenleniyor. Tören Kur’an-ı Kerim tilaveti, günün anlamına dair konuşma, hafızın hocasına dinlettiği son ders, hafızlığı anlatan piyes, taç takma töreni ve ikram şeklinde icra ediliyor. Bu kapsamda, son olarak Cumhuriyet İmam-Hatip Ortaokulu hafızlık sınıfında proje öğrencisi olan Hümeyra Gündüz için gerçekleşen hafızlığı bitirme programında kısa bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Şehmus Bayler, “Hafız olmak; dünyadaki en büyük değerlerden biridir. Sizler bugün bu şerefe nail oluyorsunuz. Şimdi, ezberlediğiniz Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve yaşamak için, hayatınıza yansıtmak için gayret edeceksiniz. Rabbim Kur’an’a dost olmayı nasip eylesin” dedi. Hafızın ailesinin, Cumhuriyet İmam-Hatip Ortaokulu idareci ve hocalarının da katılmış olduğu merasim, yapılan duanın ardından sona erdi.