03.07.2021

HAZİRAN AYI KİTAP OKU-YORUM MÜZAKERESİ

Diyanet işleri başkanlığımızın; Din görevlilerine mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve yürütülen din hizmetlerinde niteliği artırmak amacıyla başlattığı Kitap Oku-Yorum projesi devam ediyor.

Bu kapsamda Din görevlilerimiz için mayıs ayında okuması planlanan Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN'ın 'İyi Müslüman' kitabı ile Haziran ayı Diyanet aylık dergisi ay içerisinde okunmuş olup, 1. ve 2. grupta yer alan hocalarımız, Müftü Vekilimiz Sayın Enver SONDUK hocamız başkanlığında, diğer gruplarda yer alan hocalarımız ise kendi aralarında yapılan toplantılar ile kitap müzakerelerini gerçekleştirmişlerdir.

Yapılan toplantılarımızda ''İyi bir Müslümanın Allah'a karşı sorumlulukları, İnsanlar ve diğer Mahlukatlara karşı görevleri ve dikkat etmesi gereken önemli noktalar nelerdir? Ve İyi bir Müslümanın Çağımızın kaçınılmazlarından olan Dijital Medyayı İslam'a ve İnsanlığa zarar vermeden daha dikkatli ve faydalı bir şekilde nasıl kullanabiliriz'' konuları ele alınmış ve detaylı bir şekilde ilmi çerçevede müzakere edilmiştir.

Müftü Vekilimiz yapılan bu müzakerenin yürütülen din hizmetleri hususunda çok önemli olduğunu vurgulayarak toplantıya katılan arkadaşlara teşekkür ettiler.