14.05.2022

ENGELSİZ CAMİ BULUŞMASI

İlçemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Bahçesaray Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Engelliler Haftası münasebetiyle Bahçesaray Merkez Camini ziyaret ettiler. Öğle Namazından önce gerçekleşen ziyarette, okul öğretmenleri nezaretinde camiye gelen öğrencilere, İlçe Müftümüz Ahmet POLAT ve Merkez Cami Müezzin Kayımmı Mehmet KARAHAN refakat etti.

POLAT programda cami kültürürün nasıl geliştiğini, efendimiz zamanından bügünlere kadar gelen cami mimarisine, süsleme, akustik, dizayn ve bir çok özelliğini kronolojik bir şekilde öğrencilerin bilgisine sundu. Bunun yanı sıra öğrencilere uygulamalı olarak caminin kısımları anlattı, Caminin Mihrabı, Minberi, Kürsüsü, Müezzin Mahfili, Bayan Mahfili, Minaresi, Cami Nakışları, Hat yazıları gibi daha bir çok konuda öğrencilere detaylı bir anlatım yaptı.

POLAT konuşmasında, "Cami çok fonksiyonlu bir mekandır. Yeryüzü bir camidir, herkes istediği yerde namazını kılabilir. Ama camide eda edilen ibadetlerin daha faziletli olduğu ve önem arz ettiği bir gerçektir. Hem eğitim yeridir, hem ibadet yeridir hem de sosyal etkinliklerin mekanıdır. Peygamber Efendimizin zamanında şuanki gibi okul yokken ibadetler, sosyal etkinlikler, eğitim meseleleri, cihat meseleleri her şey camilerde konuşulurdu. Camiler bir sosyalleşme, birleşme, kültür merkezi ve daha bir çok alanda kullanılmak üzere inşa edilen fonksiyonel yapılardır" dedi.

Cami tanıtımının, ardından akılda takılan soruları cevaplayan POLAT, öğrencilere  küçük bir ikramda bulunarak programı sonlandırdı.